Известие

Collapse
No announcement yet.

Здравейте колеги,имам въпрос относно Алфа 159 1.8 mpi

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Убава е, с кеф да и натискаш педала на газта...
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Изглежда страхотен екземпляр на снимките, не се съмнявам, че и на живо ще е така. Със здраве да си я караш и повече километри от предишния собственик да и навъртиш.
      Возията спрямо 166 как ти се струва?
      Now: 156 2.5 V6 24V
      Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Благодаря Ви, колеги за хубавите пожелания

Да ви се връща тъпкано

Преди малко я понастъпих повечко по завоите към Копитото да тествам хидравликата. Сравнено със 166 цата вози осезаемо по-твърдо по неравности, но пък е като ютия в завоите. И много по-тиха. На празен ход, ако не е оборотомерът, няма да знам, че моторът работи.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако колата е след 2007, може и да нямаш вдигане на стъклата от дистанционно, а само сваляне. Интересно ми е дали преди да се спука хидравликата имаше болежката от жужене на хидравликата и след ремонт дали се е оправило, ако е имала такъв проблем ?
          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Благодаря Ви, колеги за хубавите пожелания

Да ви се връща тъпкано

Преди малко я понастъпих повечко по завоите към Копитото да тествам хидравликата. Сравнено със 166 цата вози осезаемо по-твърдо по неравности, но пък е като ютия в завоите. И много по-тиха. На празен ход, ако не е оборотомерът, няма да знам, че моторът работи.
            Честита придобивка! Хиляди километри без проблем да имаш.
            И това е единствения правилен бензинов вариант при този модел.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от KroGh Покажи съобщение
              Ако колата е след 2007, може и да нямаш вдигане на стъклата от дистанционно, а само сваляне. Интересно ми е дали преди да се спука хидравликата имаше болежката от жужене на хидравликата и след ремонт дали се е оправило, ако е имала такъв проблем ?
              Стъклата не се вдигат от дистанционното и това ще го преправя, защото не ми харесва.
              Нямаше шум преди ремонта на маркуча. Няма и след това.
              Казанчето ми е най-обикновено - на вид, като тези на 156. Т.е - няма я и историята с онази прословута цедка.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Стъклата не се вдигат от дистанционното и това ще го преправя, защото не ми харесва.
                Нямаше шум преди ремонта на маркуча. Няма и след това.
                Казанчето ми е най-обикновено - на вид, като тези на 156. Т.е - няма я и историята с онази прословута цедка.
                Как може да се оправят да се вдигат от дистанционното, че моите само се свалят и трябва да ги вдигам винаги от конзолата с копчетата ?

Comment

Първоначално публикувано от KroGh Покажи съобщение
                  Как може да се оправят да се вдигат от дистанционното, че моите само се свалят и трябва да ги вдигам винаги от конзолата с копчетата ?
                  Най-правилният подход е да се преправи софтуера на боди компютъра за да се премахне това ограничение. За целта обаче е необходимо познаването му в детайли а едва ли може да се намери инфо по въпроса. Поради това възнамерявам да реализирам идеята с малко допълнителна електроника, която ще въздейства на контакта на шофьорската брава след заключване от дистанционното.

Накратко - заключваш от дистанционното а допълнителното устройство имитира действието на заключване с механичен ключ и задържане.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Най-правилният подход е да се преправи софтуера на боди компютъра за да се премахне това ограничение. За целта обаче е необходимо познаването му в детайли а едва ли може да се намери инфо по въпроса. Поради това възнамерявам да реализирам идеята с малко допълнителна електроника, която ще въздейства на контакта на шофьорската брава след заключване от дистанционното.

Накратко - заключваш от дистанционното а допълнителното устройство имитира действието на заключване с механичен ключ и задържане.
                    Ясно, явно не е толкова просто Успех!

Comment

Колеги, относно това сваляне и вдигане от дистанционното...моята не съм забелязал да има нито едното нито другото Как да го проверя? Извинявам се за тъпия въпрос

Comment

При отключване се натиска и задържа бутона за отключване, при заключване - другият. В момента, в който се пусне бутона стъклата спират в текущата позиция, не слизат или качват сами до крайна позиция. Моята е 2006 и ги има и двете.
                        Alfa Romeo 159 SW 1.9 jtdm Lusso ~180bhp

Comment

Тази екстра е полезна лятото когато колата е била на припек и я наближаваш -сваляш прозорците с дистанционното да се проветри от жегата докато стигнеш до нея и да не се форсира напразно климатика .

В упътването пише "повече от 3 секунди" да се държи натиснат бутона за отключване/сваляне или заключване/вдигане на прозорците.
                          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Знае ли някой лесен способ за законтряне на коляновия вал на този екотек с цел развиване/стягане на болта на ремъчната шайба?

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Изпробеах го днес, веднага след като си задафох въпроса и установих, че като задържа бутона за отключването се свалят, но, когато задържа заключването не де вдигат, но се чува звук от вратата все едно се нещо се превключва ошитах да сложа ключа в ключалката и когато го направя с него работи и вдигането и свалянето... Дали ми е прецакано нещо или си е така?

---------- Post added at 23:10 ---------- Previous post was at 23:08 ----------

Извинете ме за грешките, но клавиатурата на тела е мн. ситна и натискам съседни бутони��

Comment

Нищо не ти е прецакано. Затварянето на стъклата от дистанционното е умишлено спряно от производителя с цел да не се защипе някое детско пръстче по невнимание.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X